7 Eylül 2009 Pazartesi

İslam Alimleri Ahir Zaman Hakkında Ne Diyor?

İmam-ı Rabbani

Resulullah (sav) Efendimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurdu:

"Ashab-ı Kehf, İsa'nın yardımcıları olacaklardır."Hz. İsa (as) Hz. Mehdi zamanında yere inecektir. Hz. Mehdi, Deccal'in katlinde Hz. İsa'ya (as) muvafakat eder. Onun saltanatı zamanında, Ramazan ayının on dördünde Güneş tutulacaktır; o ayın ilkinde ise Ay kararacak.

… Onun zuhuru, yüz başlarında olacaktır. Şu anda dahi, yüz başını on sekiz sene geçmiş vaziyettedir.

Bilesin ki bir hadis-i şerifte, Resulullah (sav) Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Küfür her yanı istila edip hükmü cemiyet içinde aşikare işlenmedikçe Hz. Mehdi zuhur etmez." (Mektubat, c.2, 381.Mektup, s.1169-1171)

Kıyamet Alametleri

Sahte Peygamberlerin Ortaya Çıkması

Tarih boyunca bazı yalancı ve sahtekarların peygamberlik iddiasıyla ortaya çıktıkları bilinen bir durumdur. Bu nevi sahtekarlar çıkar elde etmek için insanların temiz inançlarını sömürmüş ve her türlü düzenbazlığa başvurmuşlardır. Ayrıca hadislerde, kıyamet öncesinde sahte peygamberlerin ortaya çıkacağına da dikkat çekilmektedir.

Her biri Allah'ın Resulü olduğunu iddia eden otuza yakın yalancı gönderilmedikçe kıyamet kopmayacaktır.(Tirmizi, Fiten 43; Ebu Davud, Melahim 16)

Yukarıdaki hadis bizlere günümüz dünyasındaki gelişmeleri anımsatmaktadır. Uzmanlar sözde mesih akımlarının 1970'li yıllarda ortaya çıkmaya başladığını, o tarihten bu yana da hızlı bir artış içinde olduklarını ifade etmektedir.