26 Nisan 2010 Pazartesi

Büyük Olayların ve Hayret Verici Şeylerin Meydana Gelmesi

Onun zamanında büyük hadiseler vuku bulacak. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 27) Onun zamanında nice hayret veren haller zuhur edecektir. (Mektubat-ı Rabbani, 2/258) Onun zuhur mebdeleri ve mukaddimeleri (çıkış alametleri) Resulullah efendimizin irhasatına (İrhasat: Hz. Muhammed (sav)'in peygamberliğinden evvel meydana gelen olağanüstü hallerdir ki, bunlar peygamberliğine delil teşkil eden olaylardandır.) benzer. (Mektubat-ı Rabbani, 2/258) Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in doğumundan önce büyük ve olağanüstü olaylar meydana gelmişti. Doğduğu gece yeni bir yıldız doğmuş, ateşe tapan İran padişahlarının sarayının 14 burcu yıkılmış, İran'da 1000 yıldır yanmakta olan Mecusi ateşi sönmüş, Semavi Vadisi sel suları altında kalmış, Save Gölü kurumuştu vs... Yukarıdaki rivayetlerde işaret edildiği gibi, Mehdi'nin ortaya çıkışı da, Peygamber Efendimizinkine benzeyecektir. Onun çıkışı döneminde de büyük ve harika olaylar olacaktır. Son 100 yıldır dünya üzerinde meydana gelen büyük olayların bazıları şöyledir:
Kabe basıldı ve çok sayıda Müslümanın kanı akıtıldı.
2500 yıllık İran şahlığı yıkıldı ve İran Şahı Rıza Pehlevi öldü.
Hindistan'ın Bombay kentinde bir fabrikadan sızan gaz 20.000 kişinin ölümüne yol açtı.
İki Müslüman ülke olan İran ve Irak arasında 8 yıl sürecek bir savaş başladı.
Ruslar, Afganistan'ı işgal etti.
Mexico City şiddetli bir depremle yerle bir oldu.
Kuzey Kolombiya'daki Nevada Del Ruiz yanardağı 400 yıldır ilk kez patladı. Eriyen kar ve buzun oluşturduğu çamur yüzünden Armero kenti haritadan silindi. 20.000 kişi öldü.
Bangladeş'teki sel 25.000 kişinin ölümüne sebep oldu.
Hıristiyanlığın merkezi Roma'yı sular bastı.
1986'da Çin'de tarihinin en büyük orman yangını oldu.
Hindistan Başkanı Gandi, Mısır Devlet başkanı Enver Sedat, İsveç Başbakanı Olof Palme öldürüldü.
Papa II. Jean Paul vuruldu.
1980 yılı başlarında ilk AIDS vakaları tespit edildi. Şu ana kadar on binlerce kişinin ölümüne sebep olan bu hastalığa "Çağın Vebası" ismi verildi. AIDS, 1960'larda Amerika'da başlayan ve her çeşit cinsel serbestliği getirmiş olan "Seks Devrimi"ni sona erdirdi.

Devamını okuyun...>>